viernes, 1 de marzo de 2019

Informe del Districte de les Corts Ajuntament de Barcelona

Des de l’any 1997, Parcs i Jardins gestiona horts urbans amb l’objectiu d’augmentar la producció d’aliments ecològics i de proximitat i impulsar i avalar models de gestió participativa. 
Durant aquest mandat i amb l’experiència acumulada, s’han volgut incrementar aquest espais al districte. 
L’hort de la Colònia Castells és una experiència que inclou l’autogestió per part d’una assemblea veïnal. L’experiència inclou veïns i veïnes individuals que hi volen col·laborar i s’ha vinculat a equipaments i serveis de l’entorn, de manera que s’hi ha incorporat persones usuàries del Centre d’Higiene Mental de Les Corts, el casal i la residència de gent gran, el CAP, els habitatges tutelats o els usuaris i usuàries del menjador social, entre d’altres. Aquesta experiència i aquest treball adquireixen un valor afegit en un districte on es trobaven a faltar projectes col·lectius oberts i transversals. 
Actualment, gràcies a una inversió inicial del Districte, l’espai disposa de taules d’hort per al cultiu d’hortalisses i arbres fruiters en un espai condicionat amb lavabos, magatzem, reg i il·luminació, i el gestiona l’Associació Hort Urbà Espai Colònia Castells - Les Corts.