viernes, 22 de febrero de 2019

Agricultura urbana i periurbana


El Dia Jueves 14 de Marzo,de 11 a 14h contaremos en el aula del Hort Urbà Espai Colonia Castells con la presencia de Marta Camps  que nos dará una ponencia dentro del ciclo "La Cuina del MACBA"  gracias a la tarea  de Marina Monsonis y Yolanda Nicolás del MACBA que nos han ayudado a organizar este encuentro entre hortelanos y artistas o amantes de la cocina

El titulo de la ponencia será:
Agricultura urbana i periurbana a Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939) y estará a cargo de Marta Camps


Marta Camps y Santiago Gorostiza

"Som dos investigadors de la UAB que estem treballant sobre la història de l' agricultura urbana a Barcelona durant els anys de la guerra civil.
Durant aquests anys l'agricultura urbana es va organitzar en la Col·lectivitat Agrícola de Barcelona i el seu Radi, pertanyent a la CNT, que tenia més de 2000 treballadors i cultivava prop de 900 hectàrees, formades sobre tot pels camps confiscats a diferents monestirs de la ciutat.

Hem trobat abundant documentació i fotografies de la col·lectivitat a l'arxiu de la guerra civil de Salamanca i ens agradaria compartir les primeres troballes que hem fet sobre com funcionava.

L' estudi de les organitzacions agrícoles històriques en èpoques de crisi ens poden aportar idees sobre alternatives als models productius actuals."