sábado, 19 de mayo de 2018

L’Hort Comunitari de la Colònia Castells, eina d’inclusió social

Video y Noticia
fes clic per veure el video

L’Hort Comunitari de la Colònia Castells, eina d’inclusió social

Diverses entitats socials de les Corts fan un ús compartit de l’espai

L'hort de la Colònia Castells és un espai cooperatiu on col·laboren veïns, voluntaris i diverses entitats socials de les Corts. Alguns dels col·laboradors que s'encarreguen del manteniment de l'hort són usuaris del Grup CHM Salut Mental les Corts i se'n fa una gestió col·lectiva que afavoreix les relacions socials entre tots el veïnat.

Després de mig any de l'obertura, l'Hort Comunitari de la Colònia Castells acull diàriament la visita de veïns i usuaris d'entitats socials del barri de les Corts que fan un ús compartit de l'espai. Un d'aquests col·lectius prové de la residència del Grup CHM Salut Mental les Corts.

Els seus usuaris participen en la vida cívica, social i comunitària de l'hort, cada dimecres al matí, des del mes de març. 

Van sempre acompanyats de voluntaris i veïns. Així, es pretén afavorir les relacions socials entre tots.

"Són uns veïns més que venen aquí a fer l'activitat de l'hort, igual que la resta de veïns", destaca el coordinador d'inserció comunitària, Hèctor Sió. En aquest sentit, l'experiència també vol promoure la inclusió social i naturalitzada dels usuaris de l'entitat. Aquests fan les tasques quotidianes de l'hort, com plantar, regar o netejar les fulles seques que s'acumulen sobre les taules de cultiu.

A més, també es potencia l'hàbit de reciclar, per això fan servir llistons de persianes com a element substitutiu de les canyes per a les tomaqueres. Fins i tot, durant les darreres setmanes, els usuaris han estat treballant en la construcció d'un nou moble per guardar les eines de l'horta, amb les quals, durant les pròximes setmanes, ja podran recollir les verdures i hortalisses per menjar-se-les.