martes, 22 de diciembre de 2020

Recomanacions d'utilització de “ l'hort Urbà Espai Colònia Castells”

Recomanacions d'utilització de “ l'hort Urbà Espai Colònia Castells”: Desembre 2020

Grup de responsables ; Són totes les persones que disposen d'un joc de claus de l'hort.
• Aprofundir el plantejament inicial de la filosofia de l'hort col·lectiu per a aconseguir major equilibri, buscant mes varietat de productes i llavors en comptes de mes quantitat d'aliments. 
• Guiar als hortolans en la utilització de millors mètodes de cultiu d'acord amb criteris de sostenibilitat i ecològics o agroecològics seguint pautes de permacultura.
• És important aconsellar als altres hortolans que respectin el cicle vital de totes les plantes: llavor, germinació, floració, desenvolupament ple, mort i compostatge, evitant tallar o arrencar plantes abans d'hora perquè, encara que ja no produeixin aporten oxigen i milloren el medi ambient.
• L'o la responsable que obri l'hort ha de ser la mateixa que el tanqui a la seva partida després d'haver comprovat que les portes de tots els mòduls estan tancades, les mànegues enrotllades correctament i els planters coberts.
• Per a assegurar la continuïtat de l'hort és necessari respectar i fer respectar el conveni signat amb l'ajuntament.

Socis de l'hort ; Són totes les persones que fan utilització de l'espai.
• Seguir les pautes que donen els i les responsables pel que fa a regar, plantar, arrencar o tallar plantes, així com als mètodes de treball, i al manteniment de l'hort i les seves infraestructures.
• En recollir hortalisses, guiar-se pel criteri que altres socis puguin també gaudir de la collita.
Hi ha hortalisses com el rave, la pastanaga, faves, mongetes, pèsols o naps que no és convenient el seu trasplantament i obligatòriament s'han de sembrar directament.
Altres hortalisses com l'enciam, la ceba o el tomàquet, encara que es poden sembrar directament, és aconsellable trasplantar el planter procedent del planter.